Undervisere i TØRK er chefberider Torben Frandsen, beriderelev Andrea Barmoen Kjønniksen og instruktør Charlotte Præstgaard.
Torben står for konkurrence og eneundervisning. (Rytter på spring landsholdet)
Andrea står for elevskolen, dressur og spring, samt eneundervisning, handicapridning og kompenserende rideundervisning.
Charlotte står for voltigering, samt handicapridningen.

Ring til Torben på 2331-1772 - og hør mere om mulighederne for ene-undervisning på egen hest eller kurser og foredrag.

Ring til Andrea på 2291-4255 ved afbud - og hør mere om mulighederne for undervisning - på egen eller elev pony/hest.

Ring til Charlotte på 2334-9046 - og hør mere om voltigering og handicapridning.

Torben

Andrea

Charlotte

Vi tilbyder, som et alternativ til ridefysioterapi alm. handicapridning uden ridefysioterapeut (dvs. det ej kan dækkes af sygesikringen - ligegyldigt om man har lægehenvisning eller ej).
Ring til os og hør nærmere...

Hvad er handicapridning ??? Det er rideundervising, som er specielt rettet/udformet for ryttere med handicaps og særlige behov.
Samtidig er handicapridning sport, oplevelse, vedligeholdelse, stimulation og træning.
Vi tilstræber, så vidt det er muligt - at integrere handicapryttere på almindelige hold.

Hesten er et unikt dyr !!!
Den har en 3 dimensionel bevægelse som stimulerer de motoriske centre i hjernen.
Hestens bevægelse efterligner det menneskelige gangmønster.
Balance & koordination bliver udfordret,da det er svært at sidde på et bevægende underlag !
Pga. bevægelsen bliver spasticiteten nedsat, derved bliver Tonus (muskelspænding) påvirket – muskelspændingen mindskes eller forhøjes alt efter rytterens behov.
Hesten er desuden et dejlig dyr, som vækker mange følelser i mennesker - som en ven, man kan snakke med, dele hemmelig-heder med, dele oplevelser med - hesten er et loyalt og meget tålmodigt dyr.

VORES HESTE
Vi har mange, dejlige heste - nogen er store, nogen er små, nogen er brede og nogen er smalle. De heste vi har i TØRK og der bruges til handicapridning er stabile og rolige heste , og de har alle et godt sind, dvs. at de er til at stole på.
Mange ryttere er lidt bange for heste, når de starter, men det går utroligt hurtigt over - og en glæde og fortrolighed mellem hest og rytter opstår.

TEAM TØRRING (vores hold af hjælpere)
Vi har mange gode, stabile og trofaste hjælpere (børn, unge og voksne), som er meget engageret i deres arbejde. Vi afholder regelmæssigt kurser for at dygtiggøre vores hjælpere, så de ved hvad de skal gøre - og hvorfor de gør det !

Hvad skal man bruge af tøj og sko ?
Når man starter med at ride, er det ikke nødvendigt at have det rigtige rideudstyr. Man kan sagtens ride i joggingbukser el. lign. og gummistøvler/korte støvler med hæl (cowboybukser er dårlige at ride i pga. indersømmene, der skaver og sko/tennissko er forbudte at ride i, pga. faren ved at hænge fast i stigbøjlerne ved et evt. uheld). Ellers bestemmer man selv, stil og farver. Man skal også huske at klæde sig på efter vejret. F.eks. varmt undertøj og fingervanter om vinteren, for der bliver koldt i ridehallen.
Vi rider meget ude, når vejret tillader det - så man skal klæde sig fornuftigt på.

HUSK ridehjelm !!!
Ridehjelm kan lånes i begyndelsen.
Den kan købes i rideudstyrsforretninger.
Det er en god ide inden man køber ridehjelm,at snakke med underviseren ang. model, da der er stor forskel på ridehjelme.

Hvorfor så ridning ?

• Balance- og koordinations-træning
  • Kropsbevidsthed og stillingssans stimuleres
  • Vægtoverføring